Ungdomstiden kan både være spændende og forvirrende, og som regel er det en tid præget af nye udfordringer og svære følelser.
Det kan opleves ekstra svært og kompliceret at være ung, hvis man både skal navigere i alt det, der almindeligvis hører pubertet og ungdom til, og samtidigt oplever yderligere udfordringer som f.eks. tab, sorg, mobning, lavt selvværd eller det at være ramt af en diagnose. I overgangen fra barn til voksen kan man som ung være sårbar og opleve udfordringer som overvældende og uoverskuelige.
Når man er ung, er det vigtigt at få sine ressourcer i spil, udvikle sine strategier socialt og følelsesmæssigt og få en fornemmelse for, hvem man er. Den vigtigste støtte findes som regel i det nære netværk (familie, venner, skole), men i perioder kan det være hjælpsomt at få støtte ude fra til at finde ud af, hvordan netværket kan være mest hjælpsomt, og hvordan man kan udvikle sine strategier i forhold til at bede om hjælp eller plads til selvstændighed.
Jeg brænder for arbejdet med at motivere og inspirere unge til at finde ind til egne ressourcer og evner og at hjælpe dem til at udvide deres perspektiv, så de kan få øje på nye muligheder. Med udgangspunkt i den viden og erfaring jeg har fra mit arbejde som coach, terapeut og mentor inden for ungeområdet og arbejde med unge, som har komplekse udfordringer, kan jeg hjælpe unge, der oplever en svær tid til at lære at tackle deres udfordringer, så de kan opnå forbedret trivsel og livskvalitet. Jeg inddrager også gerne familie, nærmeste netværk og kontaktpersoner i samtalerne.
Jeg har igennem 13 år understøttet og hjulpet unge til at opnå trivsel og balance i tilværelsen samt til at mestre eget liv i overgangen til voksenlivet.
Gennem individuelle forløb og i samarbejde med jobcentre og Ungeindsatsen i flere kommuner har jeg som coach, terapeut og mentor haft støttende og vejledende samtaler med unge med udfordringer relateret til fx: Mobning, præstations- og eksamensangst, skolevægring, sociale og relationelle udfordringer og generelle udfordringer i relation til skole, uddannelse og/arbejde, ensomhed, dødsfald i familien og mange andre ting, som kan være svære at håndtere alene, når man er ung.
Jeg har særlig erfaring i at hjælpe unge som har udfordringer med:
Når vi mødes, vil jeg gøre mig umage for at forsøge at sætte mig ind i og forstå dit verdensbillede. Vi vil undervejs finde ud af, hvem der i familie eller omgangskreds evt. kan involveres og hvornår i forløbet.
Samtalerne tager altid udgangspunkt i din aktuelle problematik. Jeg møder dig der, hvor du er og sammen samarbejder vi om, hvordan du kan finde nye veje at gå f.eks. i forhold til konflikthåndtering, bedre kommunikation, øget selvforståelse eller udvikling af nye, brugbare strategier.
Jeg vil med respekt for dit synspunkt hjælpe dig igennem udfordringer, så du kan øge din trivsel og selvstændighed. I forløbet finder vi frem til, hvad dine behov er og lægger den bedste plan for dig.
Samtalerne kan enten være samtaleterapi, coaching eller en kombination af begge, og jeg anvender de værktøjer og tilgange, som vil være hjælpsomme for dig i din proces.
Hvis du gerne vil høre mere om, hvad jeg kan tilbyde, er du altid velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende samtale.